Monday, October 22, 2012

Dalnoboištšiki


В любое время суток, в жару и в лютую стужу они колесят по дорогам нашей страны, выполняя нелегкую и подчас очень опасную работу. Дальнобойщики, для них каждый рейс — это не только пункт назначения, но и новые встречи, неожиданные трудности, нечаянные радости, риск и везение, и конечно — новые истории, правдивые и невероятные!

Бывалый шофер большегрузного трейлера Федор Иваныч никак не может поладить со своим новым напарником, легкомысленным и смешливым Сашком. Да и что может быть общего у двух совершенноразных характеров, двух разных поколений? Порой дело доходит даже до ссор, но всякий раздальнобойщиков примиряет дорога и приключения, которые ждут их впереди.


Suuremat osa sellest sarjast olen ma tegelikult NTV kanali pealt näinud. Aga noh, sari on hea võib ka mitu korda vaadata. Lood on head, täitsa usutavad. Ja Galkin on (oli) hea näitleja. Tema osalus teeb niigi hea filmi veelgi paremaks. Kuigi ei saa laita - ka Gostjuhhin on tegija. Ega ülejäänutelgi viga pole. Lisaks teevad episoodiliselt kaasa vene kino kõvemad tegijad Mihhail Gluzski, Viktor Suhhorukov, Boriss Himitšev, Nikolai Tšindjaikin, Igor Jasulovitš ja Juri Stepanov. Nii et sari on kõva.

Nüüd, 2011 aastal, on muidugi huvitav vaadata, kuidas 10 aastat tagasi Venemaa teedel praktiliselt vaid Nõukogude päritolu sõidukid ringi liikusid. Kuulda on, et teoksil on Dalnoboistsiki 3, huvitav oleks võrrelda, kuigi ilma Galkinita pole see kindlasti enam seesama.

Ja masendav, lihtsalt masendav, kuidas kõik turud, laod, autobaasid jne kellegi "katuse" all on. Kuritegevusega on sealmaal ikka koledad lood küll. Ja miilitsad töötavad kas otse kurjategijate heaks või võtavad lihtsalt pistist. Ega see ei ole ju lihtsalt filmitegijate fantaasia?

Panen 7/10.

No comments:

Post a Comment