Monday, October 22, 2012

Tšelovek bez pistoleta

Selline sari: Chelovek bez pistoleta.

Михаил Саблин — известный автор детективов. Убежденный холостяк, живет в съемной квартире, ездит на раздолбанной машине и постоянно попадает в передряги. То оказывается втянут в следствие по делу погибшего соседа. То спасает друга от обвинения в трех убийствах. А однажды Михаил влюбляется в девушку, которая неожиданно исчезает…

И, конечно, Саблин пишет, опуская в своих похождениях все негероическое, добавляя опасных приключений с погонями и придумывая любовные сцены, которых не было… Несомненно, личное участие в детективных историях доставляет Михаилу немало хлопот, но, как истинный писатель, он ценит свою судьбу, подбрасывающую сюжеты для новых книг…


Kolm neljaseerialist lugu detektiivikirjanikust, kes erinevatesse jamadesse satub, need ära lahendab ja siis raamatuteks kirjutab.
Esimeses loos läheb ta arstist sõbraga maale ja seal määrib kohalik ment arstile kolm järjepanu juhtuvat mõrva kaela.
Teises loos tapetakse kirjaniku majas elav kahjutu jota, kes on enne iseenda teadmata pimesoolest ilma jäänud.
Kolmandas loos ei tapetagi kedagi. Hoopis kaovad mõned neiud ja kirjanik harutab lahti rahvusvahelise inimkaubanduse võrgustiku.

Mulle täitsa meeldis see seriaal. Süžee polnud just kõige täiuslikum, aga lood olid muhedad, kaasakiskuvad, tegelastes oli sisu ja vormi. Omaette tegelasteks on muidugi vene sarjades veel ju see elu Venemaal. Vaatad ja imestad - pagan küll, nii mõneski aspektis pole nad veel nõukaajast kuigi kaugele saanud, kuigi alustasime üsna sama pulga pealt.

7/10

No comments:

Post a Comment