Monday, October 22, 2012

Grjaznaja rabota


Бывший следователь Тимофей Тарасов открывает собственное детективное агентство. Деньги для него — не главное. Если дело его заинтересовало, обязательно за него возьмётся, будь оно сложным, запутанным, а подчас и опасным. Из-за своеобразного характера его не любят бывшие сослуживцы в прокуратуре. В таком непростом деле ему помогает его бывшая секретарша Вера, которая стала просто незаменима. В дальнейшем ему также будет помогать Люба — двоюродная сестра Веры, которая заменит её.


Algus oli nutune. Kuidagi ei saadud filmi käima. Näitlejad mängisid nii enam-vähem, stseenid olid mõttetult pikaks venitatud. Julgelt kuuendiku oleks võinud esimesest filmist (seriaal koosneb kaheksast erinevast loost - igaüks neist neli seeriat) vahelt ära lõigata. Mida edasi, seda paremaks aga läks. Galkin sai hoo sisse ja näitas ennast oma parimast küljest. Viimasel on ilmselt oma põhjus ka sellel, et alates teisest filmist toodi sisse ta uus naispartner ja lisaks detektiivitöö näitamisele hakati tegelema ka nende suhte ja tunnete arenemisega. Ausalt öelda oligi see liin filmi parim. Liini lõpp oli muidugi etteaimatav, aga see, kuidas nad sinna jõudsid ja see lõpp ise - lihtsalt vaimustav.

Ja see partner - noor näitlejatar Anastassia Panina - ma polnud teda varem näinud, kuid mulle meeldis ta väga. Suurepärane näitleja ja sobis sellesse rolli ideaalselt. Kohe kahju oli, kui ta vahepeal teise näitlejanna (Svetlana Antonova) vastu vahetati. Seda suurem oli rõõm, kui Veerake naasis ja Panina/Galkini koosmäng jätkus.

Kahes filmis oli mängus veel üks ööliblikas, kaunis naisprostituut, kelle vastu Galkini tegelasel ka mingid ähmased tunded olid. See oli samuti väga hästi välja mängitud. Mõlemapoolselt.
Lisaks selline huvitav näitleja nagu Dmitri Ševtšenko, kellega ma olen juba kohtunud seriaalis Koroli igry. Suurepärase rolli tegi siin. Peaks vaatama, mille huvitavaga ta veel teleilmas on hakkama saanud.
Muusikaline leitmotiiv oli vaimustav. Üks ja seesama viisijupp, vahel rahulikum ja vahel ärevam, vahel valjem ja vahel vaevaltkuuldav, mängituna erinevate pillidega. Suurepärane.

Aga hinne? Alguse eest ei saaks üle 4 panna. Lõpuks aga kiskus 9 peale ära.

7/10

No comments:

Post a Comment